Kwasten schoonmaken

Je make-up kwasten schoonmaken hoort erbij als je make-up draagt en moet eens in de zoveel tijd gebeuren! Vandaag laat ik jullie zien hoe ik mijn kwasten schoonmaak in 4 simpele stappen, lees snel verder!

Je kwasten schoonmaken is heel erg belangrijk! Als je elke dag dezelfde kwasten gebruikt blijven allemaal bacteriën, huidschilfers en vet in je kwasten zitten. Als al deze bacteriën elke dag weer in contact komen met je huid kan je last krijgen van puistjes.

Het is niet alleen onhygiënisch om je kwasten niet schoon te maken maar ook erg onhandig.  Je brengt namelijk veel makkelijker je make-up aan met schone kwasten!

De benodigdheden:

– make-up kwasten

– baby shampoo

– handdoek

– kommetje met lauw of koud water

– schoteltje

Ik heb een ‘before’ en ‘after’ shot gemaakt zodat jullie het verschil kunnen zien!

Stap 1: Maak je kwasten van te voren nat, dip ze in het kommetje met water. Zorg er wel voor dat je de kwast niet te diep in het water doet, want als het hout nat wordt laat de lijm in je kwast los en vallen de haren uit!

Stap 2: Dip je kwast in de shampoo. Je ziet dat bij mijn kwast er al vuil uit komt.

Stap 3: Maak een roterende beweging met de kwast in je handpalm. Je zult merken dat er veel vuil uit komt dus zorg ervoor dat je je hand boven een schaaltje of handdoek houd!

Stap 4: Spoel je kwasten nog 1 keer om en laat ze dan minimaal 8 uur drogen op een handdoek! Het duurt best lang voordat ze weer droog zijn, handig is dus om ze in te wassen nadat je je make-up hebt opgedaan zodat je ze de volgende dag weer kunt gebruiken!

Op het ‘after’ shot zie je dat de kwasten echt zijn opgeknapt!

Ik was mijn kwasten om de week, dit betekent niet dat iedereen dit moet doen, het ligt eraan hoe vaak je je kwasten gebruikt. Een foundation kwast (die je elke dag gebruikt) heeft een wasbeurt harder nodig dan een kwast die je alleen in het weekend gebruikt. Als je een kwast dagelijks gebruikt moet je die zeker elke week wassen!

Hopelijk vond je dit een leuk artikel, hoe wassen jullie je kwasten?

Advertenties

9 Reacties op “Kwasten schoonmaken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s